Dýňový chlebíček
Příprava
Na chlebíček
-
450 gramů dýně Hokkaido (bez semínek)
-
1 2/3 hrnku třtinového cukru
-
2/3 hrnku rostlinného oleje
-
2 lžičky vanilkového extraktu
-
4 vejce
-
3 hrnky celozrnné mouky
-
1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
-
1/2 hrnku rozinek
-
1 lžička soli
-
1 lžička mleté skořice
-
2 lžičky prášku do pečiva
-
1/2 lžičky mletého hřebíčku
-
dle potřeb voda
-
1 lžíce olivového oleje
Na pomazánku
-
250 gramů měkkého tvarohu
-
50 gramů Hellmann's majonézy Delikátní
-
dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
1. krok: Dýňové pyré.
Dýni oloupejte ( hokkaido se připraví i se slupkou). Vyberte semena, nakrájejte na větší kostky a opečte na lžíci olivového oleje, do 1/3 pak zalijte vodou a duste do změknutí.
2. krok : Chlebíček
Upečenou dýni rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vychladlé dýňové pyré přidejte k ostatním surovinám a směs vylijte do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Peče se zhruba 30-40 minut. Je-li hotový zkuste špejlí.
Pomazánka
Jednoduchou tvarohovou pomazánku z tvarohu a majonézy osolte, opepřete podle chuti, je možné přidat dýňová semínka.