Dýňová polévka ochucená zázvorem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Příprava
-
500g dýně
-
1 cibule
-
3 cm zázvoru
-
2 stroužky česneku
-
3 lžíce Flory Gold
-
500 ml zeleninového vývaru připraveného z 1 kalíšku Knorr bohatý bujón zeleninový
-
sůl, pepř
-
kysaná smetana
-
bylinky
Postup
Oloupanou dýni a cibuli nakrájejte na kostky 2 x 2 cm, česnek a zázvor na malé kostičky cca 2 x 2 mm. Vše vložte do pekáče, přidejte rostlinný tuk Flora Gold a pečte 30 minut při 190 °C do zlatohnědé barvy.
Do pekáče přilijte horký vývar a nechte odvařit usazeniny. Polévku propasírujte nebo rozmixujte ponorným mixérem.
Dá se ochutit solí a pepřem, ozdobit bylinkami, popř. kysanou smetanou.
Podávejte s pečivem, chlebem nebo osmahnutými chlebovými kostičkami