Dýňová polévka ochucená zázvorem

 
 

Příprava

  • 500g dýně

  • 1 cibule

  • 3 cm zázvoru

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce Flory Gold

  • 500 ml zeleninového vývaru připraveného z 1 kalíšku Knorr bohatý bujón zeleninový

  • sůl, pepř

  • kysaná smetana

  • bylinky

Postup

Oloupanou dýni a cibuli nakrájejte na kostky 2 x 2 cm, česnek a zázvor na malé kostičky cca 2 x 2 mm. Vše vložte do pekáče, přidejte rostlinný tuk Flora Gold a pečte 30 minut při 190 °C do zlatohnědé barvy.

Do pekáče přilijte horký vývar a nechte odvařit usazeniny. Polévku propasírujte nebo rozmixujte ponorným mixérem.

Dá se ochutit solí a pepřem, ozdobit bylinkami, popř. kysanou smetanou.

Podávejte s pečivem, chlebem nebo osmahnutými chlebovými kostičkami 

< Zpět