Salát s kuřecím masem, pečenou zeleninou a zázvorovo-tahini zálivkou (2 porce)
PŘÍPRAVA
-
2 horní kuřecí stehna
-
150 g černé (nebo červené) quinoy,
-
1 menší batát,
-
1 menší brokolice,
-
1 menší cuketa,
-
1 cibule,
-
1/2 avokáda,
-
2 hrstě fermentované zeleniny kimchi,
-
lžička černého sezamu,
-
olivový olej, sůl, pepř.
Na zálivku (tahini ginger dressing):
-
2 lžíce tahini pasty, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička strouhaného zázvoru,
-
1 lžička javorového sirupu, 1–2 lžíce teplé vody, špetka soli.
POSTUP
Batát, brokolici, cuketu a cibuli nakrájejte, zakápněte olejem a pečte na 200 °C cca 20–25 min dozlatova. Quinou propláchněte a uvařte podle návodu. Kuřecí stehna osolte, upečte doměkka a hotové natrhejte na větší kusy. Vše poskládejte na talíř – pečenou zeleninu, quinou, natrhané kuře, avokádo, kimchi salát a posypte sezamovými semínky.Dresink vyšlehejte dohladka a přelijte jím celý obsah talíře.
Recept DZ Klatovy