Salát s kuřecím masem, pečenou zeleninou a zázvorovo-tahini zálivkou (2 porce)

PŘÍPRAVA

  • 2 horní kuřecí stehna

  • 150 g černé (nebo červené) quinoy, 

  • 1 menší batát, 

  • 1 menší brokolice, 

  • 1 menší cuketa, 

  • 1 cibule, 

  • 1/2 avokáda, 

  • 2 hrstě fermentované zeleniny kimchi, 

  • lžička černého sezamu, 

  • olivový olej, sůl, pepř.

Na zálivku (tahini ginger dressing):

  • 2 lžíce tahini pasty, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička strouhaného zázvoru, 

  • 1 lžička javorového sirupu, 1–2 lžíce teplé vody, špetka soli.

POSTUP

Batát, brokolici, cuketu a cibuli nakrájejte, zakápněte olejem a pečte na 200 °C cca 20–25 min dozlatova. Quinou propláchněte a uvařte podle návodu. Kuřecí stehna osolte, upečte doměkka a hotové natrhejte na větší kusy. Vše poskládejte na talíř – pečenou zeleninu, quinou, natrhané kuře, avokádo, kimchi salát a posypte sezamovými semínky.Dresink vyšlehejte dohladka a přelijte jím celý obsah talíře.

Recept DZ Klatovy

< Zpět