Rajská omáčka

 

PŘÍPRAVA

  • 400 g oloupaných rajčat 
  • 1 g sladidla Irbis Sukralóza 
  • 1 střední cibule • 50 g stolního oleje 
  • 50 g hladké mouky • 1 kostka bujónu 
  • 3–4 bobkové listy • 5 hřebíčků 
  • 10 kuliček černého pepře 
  • 6 kuliček nového koření 
  • 1celá skořice 
  • 400 ml vody •
  • 2 plátky chemicky neošetřeného citronu 
  • sůl

 

POSTUP

Koření a kostku bujónu spolu s citronem zalijeme 3/4 vody z celkového množství a na mírném ohni vaříme cca 20 minut. 

Poté přecedíme, přidáme upravená rajčata a vše rozmixujeme nebo propasírujeme. 

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. 

Jíšku zalijeme zbylou 1/4 chladné vody (nebo vývaru), rozmícháme a přidáme do rajské směsi. 

Vše na mírném ohni povaříme cca 2 minuty. Dochutíme solí a sladidlem Irbis Sukralóza, případně dozdobíme bazalkou.

 

Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz

< Zpět