Marináda na drůběží (telecí) maso

 

PŘÍPRAVA

  • 2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového) 
  • 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat 
  • 1 lžička Irbis stévie 
  • 3 stroužky česneku 
  • 1 polévková lžíce octa 
  • 1 polévková lžíce kremžské hořčice 
  • 1 polévková lžíce worcestru 
  • 1 cibule 
  • 150 ml piva 
  • 1/2 kávové lžičky soli
 
POSTUP
 

Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do mísy přidáme ostatní uvedené suroviny a vše důkladně promícháme.

Do hotové marinády vkládáme zvolené maso, např. vykostěná kuřecí stehna, silnější plátky telecí kýty apod. 

Přikryjeme fólií a necháme 1 den v chladu odležet.

 

Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz

< Zpět