Čekankové lodičky

 
PŘÍPRAVA
 
  • 400 g McCain Fri'Style

  •  1 čekanka, 200 g čerstvého tvarohu

  •  1 svazek čerstvých bylinek (petrželka, kerblík, meduňka atp.)

  •  2 kusy filé z ančoviček

  •  1 lžička hořčice

  •  50 ml olivového oleje

  •  12 hrášků na ozdobu

  •  50 ml ajvaru (paprikového pyré)

  •  1 lžička mletého kmínu (nejlépe římského)

  •  sůl, pepř

  •  červená paprika

POSTUP

Čekanku rozebereme na jednotlivé lístky. Bylinky omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. 

Ančovičkové filé nasekáme na stejně drobné kousky, spojíme s hořčicí, olivovým olejem a polovinou tvarohu. 

Hmotu pomocí cukrářského sáčku nanášíme na listy čekanky. Ozdobíme hráškem. 

Ajvar spojíme se zbylou částí tvarohu, dochutíme solí, pepřem a kmínem. Opět naneseme pomocí cukrářského sáčku na listy čekanky. 

K dozdobení použijeme na proužky nakrájenou papriku. Jako přílohu použijeme hranolky McCain Fri'Style připravené podle pokynů na obalu.
 

<< Zpět