Quiche s kysaným zelím

 

 

PŘÍPRAVA

 

těsto

  • 250 g hladké mouky

  • 120 g tuku Hera

  • 1 vejce

  • 2 lžíce smetany

  • 1/2 lžičky soli

  • hladká mouka na podsypání těsta

  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy

náplň

  • 500 g kysaného zelí

  • 2 lžíce oleje

  • 1,5 dl bílého vína

  • 200 g uzené šunky

  • 200 g strouhaného tvrdého sýra

  • 3 lžíce smetany

  • 1 dl smetany na vaření

  • 4 vejce

  • 8 plátků sýra na zapečení

 

POSTUP

Z mouky, Hery, vajec, smetany a soli připravte těsto. Vzniklý bochníček nechte na 1–2 hodiny v lednici odležet. Zelí nechte okapat, poté je na oleji za stálého míchání opražte. Přilijte víno, nádobu přikryjte a zelí vařte na mírném plameni asi 25 minut, dokud se šťáva neodpaří. Nechte vychladnout. Přimíchejte šunku nakrájenou na proužky, strouhaný sýr, smetanu, smetanu na vaření a vejce.

Těsto vyválejte na pomoučeném vále do kulatého tvaru a vyložte s ním vymazanou formu o průměru 26 cm tak, aby tvořilo okraj. Zelnou náplň rovnoměrně rozložte na těsto. Pečte v předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C) zhruba 35 minut.

Když je koláč skoro hotový, poskládejte na něj plátky sýra a na 5–8 minut jej vraťte do trouby, aby se sýr zapekl. Podává se teplý.

Zdroj: Receptynakazdy\den.cz

 

Zpět