Plněné zelné listy

 
 

 

PŘÍPRAVA

 
  •  10 zelných listů

  • 500 g mletého masa

  • 100 g rýže

  • 0.5 kg čerstvého zelí

  • 1 konzerva rajských jablíček ve vlastní šťávě

  • 2 vejce

  • 1 velká cibule

 

POSTUP

Asi 10 listů omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s horkou vodou. Listy vyndáme a vykrojíme tuhý střed. Polovinu menší hlávky zelí nakrájíme na tenké nudličky

Půlku nakrájené cibule osmahneme na tuku, až zesklovatí, přidáme zelí. Podlijeme vodou, přidáme rajčata, sůl a dusíme.

Mleté maso smícháme s rýží, druhou polovinou cibule, vejcem, solí a pepřem. 

Polévkovou lžící odebíráme směs a klademe na zelné listy , hned balíme. Jestliže se rozevírají, pomůžeme si párátky. Naplněné zelné listy vložíme do omáčky ze zelí a rajčat. 

Přilijeme trochu vody, aby maso bylo ponořené. Dusíme asi 30 minut. Vyjmeme, zbavíme párátek a omáčku podle vlastní chuti dochutíme a zahustíme.

Servíruje se s brambory nebo s rýží.

 

Foto: pixabay

 

Zpět