ALBÓNDIGAS
(Masové kuličky v rajské omáčce) Španělsko
PŘÍPRAVA
- 500 g mletého hovězího masa,
- 1 cibule nasekaná najemno,
- 6 plátků včerejšího bílého chleba,
- sůl, muškátový oříšek, hrst petrželové natě, olivový olej
- Omáčka:
- 10 větších čerstvých rajčat,
- 1 cibule,
- 5 stroužků česneku,
- 2 papriky,
- čerstvé oregano,
- 0,5 dl smetany ke šlehání, olej
POSTUP
V pánvi poduste cibuli a papriky. Po změknutí přidejte nasekaná oloupaná rajčata, přidejte prolisovaný česnek, oregano, sůl a smetanu. Nechte povařit do změknutí a pak omáčku prodrťte tyčovým mixerem. Hotovou omáčku odstavte a připravte si masové kuličky.
Maso, nasekanou cibuli a navlhčený bílý chleba smíchejte, osolte, přidejte muškátový oříšek a sekanou petrželku. Nechte chvilku odpočinout a pak vytvořte kuličky a na pánvi je postupně osmahněte ze všech stran.
Dají se i upéct v troubě. Přidejte je do hotové omáčky a nechte 10 minut prohřát.
FOTO: pixabay