ALBÓNDIGAS

 

(Masové kuličky v rajské omáčce)  Španělsko

 

PŘÍPRAVA

  • 500 g mletého hovězího masa,
  • 1 cibule nasekaná najemno,
  • 6 plátků včerejšího bílého chleba,
  • sůl, muškátový oříšek, hrst petrželové natě, olivový olej
  • Omáčka:
  • 10 větších čerstvých rajčat,
  • 1 cibule,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 papriky,
  • čerstvé oregano, 
  • 0,5 dl smetany ke šlehání, olej

POSTUP

V pánvi poduste cibuli a papriky. Po změknutí přidejte nasekaná oloupaná rajčata, přidejte prolisovaný česnek, oregano, sůl a smetanu. Nechte povařit do změknutí a pak omáčku prodrťte tyčovým mixerem. Hotovou omáčku odstavte a připravte si masové kuličky.

Maso, nasekanou cibuli a navlhčený bílý chleba smíchejte, osolte, přidejte muškátový oříšek a sekanou petrželku. Nechte chvilku odpočinout a pak vytvořte  kuličky a na pánvi je  postupně osmahněte ze všech stran. 

Dají se i upéct v troubě. Přidejte je do hotové omáčky a nechte 10 minut  prohřát.

FOTO: pixabay

< Zpět