Krůtí roláda

12.02.2017 13:42

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

Potřebujete:

Na roládu:

  • 1,5 kg krůtích  prsou

  • 6 vajec

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 větší cibule

  • sůl, čerstvě mletý pepř

  • 3 lžíce dijonské hořčice

  • 100 g anglické slaniny

  • hrst posekané petrželky

 

Na pečení:

  • 2 cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky

  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí

  • 4 lžíce olivového oleje

  • Knorr jíška tmavá

  • voda podle potřeby

Postup

Krůtí maso (v jednom kuse) vodorovně nařízneme a naklepeme. až vznikne jeden  plát. Vnitřní část osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Plát potřeme dijonskou hořčicí.

Na náplň nakrájíme cibulku a necháme jí zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V míse si pořádně ušleháme vejce a vlijeme je do pánvičky s anglickou slaninou, osolíme, opepříme. Přidáme petrželku a mícháme do řidší  smaženice. Natřeme ji  po masovém plátu, smotáme a převážeme provázkem. Roládu osolíme a opepříme.

V  pekáčku si rozpálíme olivový olej a roládu na něm ze všech stran opečeme, aby se maso  zatáhlo. Přidáme nakrájenou cibuli, bujón a zalijeme vodou tak, aby sahala do 1/3 rolády. Přikryjeme a pečeme při 180°C  1 hodinu, občas přeléváme..

Odkryjeme a necháme dopéct .. Roládu vyndáme a z výpeku si připravíme šťávu. Pekáč dáme na plotnu, v případě potřeby dolijeme  vodou a 10 minut provaříme. Voda se nám zredukuje. Přecedíme obsah do malého hrnce. Dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby jemně zahustíme instantní jíškou.

Tip: podáváme s bramborovou kaší