Krůtí roláda
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Potřebujete:
Na roládu:
-
1,5 kg krůtích prsou
-
6 vajec
-
3 lžíce olivového oleje
-
1 větší cibule
-
sůl, čerstvě mletý pepř
-
3 lžíce dijonské hořčice
-
100 g anglické slaniny
-
hrst posekané petrželky
Na pečení:
-
2 cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky
-
1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
-
4 lžíce olivového oleje
-
Knorr jíška tmavá
-
voda podle potřeby
Postup
Krůtí maso (v jednom kuse) vodorovně nařízneme a naklepeme. až vznikne jeden plát. Vnitřní část osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Plát potřeme dijonskou hořčicí.
Na náplň nakrájíme cibulku a necháme jí zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V míse si pořádně ušleháme vejce a vlijeme je do pánvičky s anglickou slaninou, osolíme, opepříme. Přidáme petrželku a mícháme do řidší smaženice. Natřeme ji po masovém plátu, smotáme a převážeme provázkem. Roládu osolíme a opepříme.
V pekáčku si rozpálíme olivový olej a roládu na něm ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme nakrájenou cibuli, bujón a zalijeme vodou tak, aby sahala do 1/3 rolády. Přikryjeme a pečeme při 180°C 1 hodinu, občas přeléváme..
Odkryjeme a necháme dopéct .. Roládu vyndáme a z výpeku si připravíme šťávu. Pekáč dáme na plotnu, v případě potřeby dolijeme vodou a 10 minut provaříme. Voda se nám zredukuje. Přecedíme obsah do malého hrnce. Dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby jemně zahustíme instantní jíškou.
Tip: podáváme s bramborovou kaší