Bruschetta

 

  (Španělsko, Itálie)

 

PŘÍPRAVA

  • středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré)

  • 4 větší hodně měkká rajčata

  • svazek čerstvé bazalky

  • sůl 

  • pepř

  • 3 stroužky česneku

  •  olivový olej na potírání

POSTUP

Rajčata nasekejte na drobné kousky, bazalku najemno natrhejte, osolte a opepřete. Přidejte drcený česnek podle chuti.

 Pečivo nakrájejte na plátky a nasucho opečte v troubě nebo i toustovači, dá se i osmažit jako topinka.

TIP
Máte –li hodně měkká rajčata, vyzkoušejte způsob přípravy bruschetty v Katalánsku. 

Na teplý chléb pokapaný olejem a potřený česnekem si každý stolovník může rajčatové půlky sám přímo rozetřít, podobně jako česnek. 

Dochucuje se solí a pepřem.

FOTO: pixabay

< Zpět