Gilovaná zelenina s dipem z majonézy

 

300 g žampionů 

2 kusy středně velké červené kapie

1 lilek

1/2 brokolice

1/2 svazku zeleného chřestu

6 lžic majonézy Hellmann’s

1 bíly jogurt

4 stroužky česneku

špetka soli

  dle chuti čerstvě mletý pepř

  6 lžic olivového oleje

Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte 15 minut tzv. vypotit. Pak jej otřete papírovou utěrkou.Mezitím si uvařte vodu se špetkou soli, brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky a zhruba 4 minuty povařte. Pak ji vyndejte do mísy s ledovou vodou s troškou ledu a nechte 30 vteřin zchladnout. Vyndejte ji a nechte okapat.

Papriku nakrájejte na silnější proužky a omyté žampiony na půlky.

Olivový olej smíchejte se 2 utřenými stroužky česneku a troškou čerstvě mletého pepře.

Chřest očistěte a seřízněte dřevnaté konce.

Všechnu připravenou zeleninu, kromě chřestu, dejte do misky, zakápněte připraveným česnekovým olejem a pořádně promíchejte.

Jednotlivé kousky zeleniny včetně chřestu ugrilujte a na podávání si připravíme dressing z majonézy, bílého jogurtu a 1-2 stroužků utřeného česneku.

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

 

< Zpět