Dýňová polévka s chilli a dýňovým olejem

 

  

PŘÍPRAVA

  • 800 g dýně
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička cukru
  • ½ zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru z kostky
  • 2 dl smetany
  • sůl, mletý pepř
  • 1 čerstvá chilli paprička, jemně pokrájená
  • 2 lžíce dýňového oleje na zakapání
 
POSTUP
  1. Na másle osmahněte cibuli a česnek, přidejte dýni a orestujte. Pak přidejte koření a zalijte vývarem. Vařte asi 15 - 20 minut.
  2. Rozmixujte tyčovým mixerem. Osolte, ochuťte kořením a nechte provařit. Vmíchejte smetanu a již jen prohřejte.
  3. Podávejte s nasekanou feferonkou, zakápnutou dýňovým olejem.

 Foto : pixabay

   < Zpět