Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

 

PŘÍPRAVA

  • 1 kg upečené dýně

  • šťáva z 1 citronu

  • kůra z 1 citronu

  • 2 g muškátového oříšku

  • Želírovací cukr 2:1 Labeta

 

POSTUP

  1. Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíru do zlatova (v horkovzdušné troubě na 170° C, v elektrické na 180° C).

  2. Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut.

  3. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

Foto: Labeta

< Zpět