Domácí pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy

Na 2 pizzy potřebujete:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky

  • 1 kostku čerstvého droždí

  • 250 ml vlažné vody

  • 1 lžíci krupicového cukru

  • 1 lžíce olivového oleje

  • špetku soli

Na toping:

  • ½ dýně hokaido

  • hrst vlašských ořechů

  • 500 ml kečupu Otma

  • 2 lžíce bazalkového pesta

  • sýr s modrou plísní (Gorgonzola)

  • 200 g strouhaného sýra cheddar

  • sůl, pepř

Postup

Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody a vlijte do mouky vysypané na vál. Postupně zapracujte s moukou, když se voda vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Potřebujete asi 10 minut dokud nebude těsto pěkně pružné. Pak nechejte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem. Z vykynutého těsta vytvořte libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.

Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě. Troubu si předehřejte na 250 °C. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a poklaďte dýní, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní. Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.

Zdroj: Otma