Kapr jinak – v bylinkové strouhance

 

Příprava:

  • Kapr jinak - v citrónovo bylinkové strouhance

  • Suroviny

  • 500 g filetu z kapra

  • 150 g hladké mouky

  • 1 vejce

  • 50 ml mléka

  • 200 g strouhanky

  • 1 hrst tymiánu

  • 1 hrst hladkolisté petržele kůra z poloviny citrónu slunečnicový olej

  • sůl


Postup:

1. Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku: Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kůru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. 

2. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo ve fritůře. 

Podávejte s lehkým bramborovým salátem.

 
 

< Zpět