Kapr jinak – v bylinkové strouhance
Příprava:
-
Kapr jinak - v citrónovo bylinkové strouhance
-
Suroviny
-
500 g filetu z kapra
-
150 g hladké mouky
-
1 vejce
-
50 ml mléka
-
200 g strouhanky
-
1 hrst tymiánu
-
1 hrst hladkolisté petržele kůra z poloviny citrónu slunečnicový olej
-
sůl
Postup:
1. Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku: Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kůru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek.
2. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo ve fritůře.
Podávejte s lehkým bramborovým salátem.