Clafoutis

 
PŘÍPRAVA
 
  • 400 g vypeckovaných třešní (nebo višní)

  • 40 g hladké mouky

  • 50 g jemně rozemletých mandlí

  • 100 g třtinového mletého cukru

  • 1 vanilka

  • 2 vejce

  • 2 žloutky

  • 250 ml šlehačky (31%)

  • špetka soli

  • Ještě potřebujete máslo na vymazání formy, kulatou koláčovou formu s průměrem 24 cm, máslo na vymazání, cukr na pocukrování koláče a ušlehanou šlehačku na ozdobení. Jde to i bez ní.
 

POSTUP

Připravte si těsto: mouka, mandle, cukr, sůl a vanilka se smíchá s vejci a smetanou. 

Řídké těsto nalijte na třešně, vyskládané do vymazané formy. Peče se v troubě na 180°C asi 30 minut. Průběžně kontrolujte špejlí, je-li koláč dopečený.

Hned pocukrujte a podávejte s vyšlehanou šlehačkou a ozdobte ho domácí šlehačkou (vyšlehaná smetana ke šlehání)

Foto: pixabay

 

< Zpět