Cheescake s višněmi a třešněmi
-
200 g máslových sušenek
-
50 g másla
Náplň:
-
600 g čerstvého sýra mascarpone
-
1 vanilkový cukr
-
170 g třtinového cukru
-
2 lžíce hladké mouky
-
2 vejce
Na polevu:
-
50 g třtinového cukru
-
400 g čerstvých vypeckovaných višní a třešní
POSTUP
Vyložte dortovou formu pečicím papírem. Smíchejte drcené sušenky s máslem na podkladovou hmotu a natlačte ji do formy. Šlehačem ušlehejte mascarpone, vanilkový cukr a cukr. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň nalijte na sušenkový základ a rozetřete.
Upečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu – cheesecake ztuhne a začne zlátnout. Pak dejte odpočinout do ledničky.
Višňovo-třešňová poleva
Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte k němu směs třešní a višní a vařte 3–4 minuty. Oddělte ovoce od šťávy a šťávu redukujte. Višně i šťávu nechte vychladit. Koláč vyndejte z formy, ozdobte ovocem a polijte šťávou..