Cheescake s višněmi a třešněmi

 
PŘÍPRAVA
 
  • 200 g máslových sušenek

  • 50 g másla

Náplň:

  • 600 g čerstvého sýra mascarpone

  • 1 vanilkový cukr

  • 170 g třtinového cukru

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 2 vejce

Na polevu:

  • 50 g třtinového cukru

  • 400 g čerstvých vypeckovaných višní a třešní

 

 

POSTUP

Vyložte dortovou formu pečicím papírem. Smíchejte drcené sušenky s máslem na podkladovou hmotu a natlačte ji do formy. Šlehačem ušlehejte mascarpone, vanilkový cukr a cukr. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň nalijte na sušenkový základ a rozetřete. 

Upečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu – cheesecake ztuhne a začne zlátnout. Pak dejte odpočinout do ledničky.

Višňovo-třešňová poleva

Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte k němu směs třešní a višní a vařte 3–4 minuty. Oddělte ovoce od šťávy a šťávu redukujte. Višně i šťávu nechte  vychladit. Koláč vyndejte z formy, ozdobte ovocem a polijte šťávou..

 

 

< Zpět