Bublanina

 
 
PŘÍPRAVA
(a 4 porce)
 
  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 2 vejce

  • 1 hrnek krupicového cukru

  • 1 hrnek mléka

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 prášek do pečiva

  • ½ hrnku oleje

  • špetka solii

  • 300 g třešní nebo višní (může být i jiné ovoce jako černý rybíz, maliny nebo meruňky)

 

POSTUP

Do mísy s moukou, cukrem a práškem do pečiva přidejte vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku soli.

Vše vyšlehejte šlehačem do hladka.

Hmotu nalijte do vymazané a vysypané formy. Na těsto poskládejte ovoce a lehce „pocukrujte“ moukou. Nebude při pečení tolik klesat ke dnu. Peče se při 170°C asi 35 minut.

 

Foto: pixabay

 

         < Zpět