Piškotová bábovka s třešňovou korunkou

 
PŘÍPRAVA
 
 
  • 160 g másla

  • 160 g cukru

  • 110 ml mléka

  • 1 balíček kypřícího prášku

  • 4 vejce

  • 250 g hladké mouky

  • 2 hrsti třešní nebo višní

  • Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.


 

 

POSTUP

Utřete v nádobě žloutky, cukr a změklé máslo, dokud hmota nenabyde. Přidejte mléko pokojové teploty, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce zapracujte ušlehaný sníh připravený z bílků.

Do vymazané a vysypané formy dáme vypeckované třešně nebo višně, zalijte těstem a v předehřáté troubě na 150 °C zvolna upečte. Upečenou bábovku vyklopte na talíř a pocukrujte.

 

Foto: pixabay

 

< Zpět