Kostky z opečeného lososa

Potřebujete:
-
400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže
-
2 lžíce tmavého sezamového semínka
-
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
-
slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky
-
1 chilli paprička
-
2 lžíce sladko-palivé thajské omáčky
-
sůl
-
rozmarýnové krekry
Postup:
-
Lososa nakrájejte na hranolky tak, aby krátké strany měly cca 3 cm. Hranolky lehce osolte ze všech stran a obalte v sezamu. Zprudka ale velmi krátce z každé strany opečte na rozpálené pánvi.Losos musí zůstat uvnitř růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý.
-
Poté hranolky nakrájejte na kostky. Ozdobte nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápněte dresinkem, který připravíte smícháním nakrájené okurkové slupky a krájené chilli papričky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou.
-
Podává se na křupavých krekrech.