Kanapky s rajčaty a mozzarellou
Celozrnná bageta se záparou a ovesnými vločkami je z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává bageta jedinečnou chuť a vydrží déle měkká a vláčná. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná je i na výrobu netradičních chuťovek.
- Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
-
Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100g
-
Mandle nesolené loupané
-
Parmezán nebo Grand Moravia cca 80g
-
Olivový olej 1,5 dcl
-
3 stroužky česnek
-
Sůl a pepř
-
Cherry rajčata cca 0,5 kg
-
Baby mozzarella cca 0,5kg
-
Pomazánkové máslo čisté 2 balení
-
Majonéza 1polévková lžíce
-
Dijonská hořčice 1polévková lžíce
Postup:
-
Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte tyčovým mixerem na jemnou kaši – pesto.
-
Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou smíchejte.
-
Nakrájené bagety lehce namažte pomazánkou aozdobte kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobte pestem.
Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ