Kanapky s hráškovým pyré
Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece
Potřebujete:
- Celozrnné bagety se záparou
-
Hrášek mražený 1kg
-
Máslo 1polévková lžíce
-
1 malá cibule
-
3 stroužky česneku
-
Olivový olej 1kávová lžička
-
Sůl a pepř dle chuti
-
Parmezán jemně nastrouhaný 100g
-
Křepelčí vejce cca 10 ks
-
Slanina poctivá plátky 200g
Postup:
-
Cibulku a česnek nakrájejte na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujte, přidejte hrášek a nechte povařit cca 8min.
-
Dosolte a opepřete. Nechte vychladnout, přidejte parmezán a rozmixujte tyčovým mixerem.
-
Na kolečka nakrájené bagety ozdobte směsí nanesenou cukrářským sáčkem, plátky nakrájených vařených křepelčích vajec a kousky upražené slaniny.
Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ