Bruschetty
Základ je stále stejný – nasucho ogrilujete na plátky nakrájenou bagetu nebo ciabattu, na které pokládáte různorodé ingredience.
-
Prosciutto + parmazán + pár kapek balzamika
-
Bílé fazole z konzervy + červená cibule + rozmarýn (dochuťte lžičkou citronové šťávy, česnekem a petrželkou)
-
Pesto ze sušených rajčat + piniové oříšky
-
Zlehka podušený špenát + česnek + křepelčí vajíčko naměkko
-
Ricotta + olivový olej + špetka soli + kuličky červeného hroznového vína opečené s tymiánem
-
Hráškové pesto (poduste čerstvý nebo mražený hrášek s trochou másla a špetkou soli a nahrubo rozdrťte) + máta + parmazán
-
Čerstvý sýr + uzený losos + kopr
(dochuťte kapkou citronové šťávy) -
Gorgonzola + hruška + vlašské ořechy
-
Starý kozí sýr + malinový džem
-
Ricotta + filátka pomeranče + strouhaná čokoláda
TIP Bruschettový bar
Na pěkný, nejlépe dřevěný podnos naaranžujte dobroty, kterými chcete uctít své hosty.
A pak už jenom přidejte opečené kousky pečiva z grilu, ať si „tu svou“ kombinaci najde každý sám.
Zdroj: dokrupava.cz