LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ S LABETOU

Máte chuť si zavařování vyzkoušet? Stáhněte si želírovací brožuru Labeta a získáte mnoho inspirativních receptů pro nastávající sezonu. Tři z nich vám nabízíme:

 

Melounový džem

 

Co potřebujete:

2 kg melounové dužiny bez jadérek, volitelně: hrst malin, 400 g cukru, šťáva ze 2 citronů, 4 balení Ovocného pektinu Labeta

Postup:

Dužinu melounu zbavte jadérek, rozkrájejte na menší kostky a rozmixujte. Promíchejte cukr s ovocným pektinem a spolu se šťávou z citronů smíchejte s rozmixovaným melounem. Směs vařte do zhoustnutí.  Hotovým džemem naplňte čisté skleničky, zavíčkujte, obráťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

 

Višňový džem s borůvkami a rybízem

 

Co potřebujete:

600 g višní, 300 g borůvek, 150 g červeného rybízu, 1000 g cukru, 1 a půl balíčku Ovocného pektinu Labeta

Postup:

Omyté višně vypeckujte, kuličky rybízu oberte ze stopek a smícháme s borůvkami. Směs rozmixujte nebo propasírujte přes síto. Cukr promíchejte s ovocným pektinem a přidejte k ovoci. 

Za stálého míchání přiveďte do varu a povařte asi 3-5 minut. Hotový džem nalijte do čistých skleniček, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru. Nechte zchladnout.

 

Broskvový džem

 

Co potřebujete:

1,5 kg oloupaných vypeckovaných broskví, 1 sáček JamFixu 3:1 Labeta, 1 lžička Kyseliny citrónové Labeta

Postup: 

Broskve oloupejte, vypeckujte a rozemelte nebo rozmixujte. Přidejte cukr, sáček JamFixu 3:1, lžičku kyseliny citronové a vše důkladně promíchejte.

Za stálého mícháme přiveďte směs k varu a vařte 3-5 minut. Horkým džemem naplňte čisté skleničky, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a při pokojové teplotě nechte zchladnout.