Kaiserky ve stylu gyros

|
Kaiserka se sezamem je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypaná je sezamovými semínky.
Postup
Na rozpálený olej v pánvičce přidejte maso nakrájené na tenké proužky, posypte kořením, osolte, opepřete a na oleji smažte ze všech stran, až maso zrůžoví a uvnitř bude propečené. Dejte stranou zchladnout.
Oloupanou okurku nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte chvíli stát. Pak z okurky vymačkejte co nejvíc tekutiny. Přidejte hustý bílý jogurt (také ho můžete před použitím nechat vykapat přes sítko), rozmačkaný stroužek česneku, sůl a pepř. Neškodí přidat pár snítek jemně nasekaného kopru nebo najemno nasekanou mátu.
Světlou sezamovou kaiserku rozpulte, obložte listy salátu, náplň ji pak snadno nerozmočí. Vyskládejte kuřecí maso, přidejte trochu tzatziki a pár koleček jemně nakrájené červené cibule.
|
Přivezli jste si z dovolené v Řecku olivový olej nebo koření? Jsou skvělé. Ale i když nákupy necháváte na domácí zdroje, nic vám nezabrání vytvořit si doma aspoň chuťovou variaci se vzpomínkou na slunečné dny plné pohody. Podávat kuře na způsob gyros s tzatziky ve světlé kaiserce – to může být rychlá večeře i příjemné občerstvení.
Na 2 kaiserky potřebujete:
-
2 světlé kaiserky se sezamem
-
1 větší horní kuřecí stehno bez kosti
-
1 lžíce koření na gyros (z dovolené nebo třeba z obchodu)
-
2–3 lžíce oleje
-
1/2 salátové okurky
-
cca 100 ml hustého řeckého jogurtu
-
1 menší stroužek česneku
-
snítka kopru nebo máty
-
sůl, pepř
-
pár listů salátu
-
1 červená cibule – nemusí být
_____________________________________________________
|
Foto a recepty: www.dokrupava.cz