Piškotové srdce

 

 

PŘÍPRAVA
  • 4 vejce

  • 4 lžíce vlažné vody

  • 1 hrnek krystalového cukru

  • 1 hrnek  mouky

  • 1 prášek do pečiva

  • marmeláda ( jahodová nebo rybízová)

  • 1/2 másla ( můžeme dát i trochu více)

  • 2 vanilkové pudinky

  • ¾  l mléka

  • 4 lžíce  cukru

  • 10 dg mandlových  lupínků

 

POSTUP

Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny. Přidejte  mouku s práškem do pečiva a zašlehejte. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 200°C po dobu cca 10 minut.

Upečený piškot potřete marmeládou. Vykrojte z něj  velké  srdce. Zbylý  piškot  použijte na jiné  zákusky.

Uvařte  pudink v  mléce, nechte  vychladnout. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Cukr přidávejte podle chuti, většinou  stačí  4 lžíce.K vyšlehanému máslu s cukrem postupně přidávávejte pudink a vyšlehejte. Dejte  na chvíli do ledničky, aby trochu ztuhl a lépe se s ním pracovalo. Krém natřete na piškot. Pracujte  rychle  a natřete i  strany.

Na vytvarované  srdce naskládejte  překrojené  půlky jahod. Můžete zakapat uvařeným  červeným  dortovým želé, ale není  nutné. Po stranách   vykrojeného srdce  natlačte do  krému na lístky nakrájené  opražené  mandle.

 

<  Zpět