Piškotové dortíky s jahodovým krémem

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • 6 vajec 

  • 6 lžíc hrubé  mouky

  • 6 lžíc  cukru  krystal

  • Krém ze smetanového sýra a jahod

  • 200g smetanového sýra (např. Lučina)

  • 60g změklého másla

  • vanilkový cukr podle chuti

  • 100 g jahod

 

POSTUP

Ušlehejte  sníh  a  do  něj  postupně zašlehejte vždy lžíci  cukru, mouky  a jeden  žloutek

Hmotu nalijte  do  vymazaných  a vysypaných  malých  dortíkových  formiček nebo  do  forem  na mufiny. Dá  se ale nalít i  do  hlubšího  plechu, ze kterého  po  upečení vykrojte  jednotlivé  dortíky formičkou.

Ingredience  na  krém  smíchejte a dejte vychladit.

 Každý  dortík  prokrojte, naplňte vysokou  vrstvou  jahodového  krému  a opět slepte. Vrchní  díl  pocukrujte  a dozdobte ovocem.

 

<  Zpět