Palačinka s jahodovou omáčkou

 

 

PŘÍPRAVA

  • 100 ml vody

  • 130 ml mléko

  • 130 g hladké mouky

  • 2 ks vejce

  • špetka  soli

  • olej  na  smažení

  • 250 g čerstvých  jahod , můžete přidat i  rybíz

  • 50 g cukr

 

POSTUP

Mouku se solí prosijte do mísy. Mléko a vodu smíchejte a přidejte vejce a lžíci oleje. 

 Míchejte metlou, dokud nevytvoříte hladké těsto. 

Nechte chvíli v chladu odpočinout. V pánvi  prohřejte olej. 

Vlijte naběračku těsta a krouživým  pohybem  vytvořte tenkou   palačinku.  Obraťte  a usmažte i  z druhé  strany. Odložte na talíř  a pokračujte dokud všechno  těsto  nezpracujete.  

Ovoce  povařte s cukrem, směs  rozmixujte. Přidejte hrst čerstvého ovoce – rybíz, jahody a  prohřejte. 

Podávejte k palačinkám.

 

<  Zpět