Bezinkové víno

Recept je od paní Vlasty JIndřichové z Prahy

 

PŘÍPRAVA

  • 1,25 l bezinek

  • 4 l vody

  • 1,5 kg cukru

  • vinné kvasinky 

POSTUP

Bezové plody opláchněte a vložte do hrnce. Přilijte 4 litry vody a dejte na 20 minut vařit. 

Po vychladnutí bezinky dobře vymačkejte a do šťávy, kterou získáte, přidejte cukr. Roztok nechte přejít varem a poté jej odstavte. 

Až bude šťáva vlažná, dejte do ní vinné kvasinky (řiďte se dávkováním popsaném na obalu) a nechte ji v dostatečně velkém demižonu (roztok ať sahá jen do tří čtvrtin nádoby) s kvasnou zátkou kvasit. 

Až víno dokvasí, stočte je do lahví, zazátkujte a uložte v chladu.

Foto. pixabay

 

Zpět