Základní recept na domácí těstoviny

      

        Zdroj a fotowww.receptynakazdyden.cz

           

Postup:

Připravte si do mísy nebo na vál mouku ("00" na těstoviny). Udělejte ve středu důlek a rozklepněte do něj všechna vejce.

Míchejte pomalu od středu vidličkou a přidávejte do vajec mouku z okrajů, až se vytvoří řidší těsto. Pak rukama začněte těsto hníst. Trvá asi 3 minuty, než bude hedvábné a pružné.

Hotové těsto zabalte do sáčku a nechte ho přes hodinu odpočinout v lednici.

Vyjměte těsto z lednice a pomocí válečku anebo strojku na těstoviny ho rozválejte na čtverec (výška těsta kolem 2 mm).

Z rozváleného těsta už vykrajujte nebo vyřežte oblíbené těstoviny. Připravené těstoviny můžete nechat pár hodin vyschnout a uložte je do uzavíratelné nádoby.

 

Varianta barevné těstoviny

 

Postup:

Špenátové listy pořádně opláchněte, vysušte a duste na lžíci oleje. Pak je nechte chvilku odstát, slijte vodu, pořádně je vysušte a nasekejte na drobno.

Do mísy nebo na vál si připravte mouku „00“ (na těstoviny), ve které udělejte důlek a rozklepněte do něj tři vejce a přidejte nasekaný špenát.

Míchejte pomalu od středu vidličkou a přidávejte do vajec mouku z okrajů, až se vám vytvoří řidší těsto. Pak připravte tužší těsto. 

Hotové těsto zabalte do sáčku a nechte ho přes hodinu odpočinout v lednici. Pak pomocí válečku anebo strojku na těstoviny těsto rozválejte na čtverec (výška těsta kolem 2 mm) a můžete připravit oblíbené těstoviny.

   

Příprava na 4 porce

  • 500 gramů jemné pšeničné mouky 00

  • 5 kusů velkých vajec

  • hrubá mouka na podsypání 

 

Příprava na 4 porce
  • 600 gramů jemné pšeničné mouky

  • 3 kusy velká vejce

  • hrubá mouka na podsypání

  • 300 gramů čerstvých špenátových listů

  • 1 lžíce oleje 

<< zpět