Těstoviny s rajčaty a rukolou

 

                   

Foto: pixabay

 

Příprava 

  • 150 g rucoly

  • 2 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • sůl

  • 2 lžíce oleje

  • 1 plechovka naložených rajčat nebo italské omáčky sugo

  • 400 g těstovin podle vlastního výběru

  • pepř, muškát, lžička sladké papriky

  • 75 g tvrdého sýra 

 

Postup:

Operte rucolu a nasekejte ji na malé kousky. 

Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky. 

V kastrolu rozpalte olej osmahněte cibuli a česnek, přidejte rajčata a 10 minut vařte. Osolte a opepřete, ochuťte muškátem a paprikou.

Ve velkém hrnci uvařte těstoviny .

Zamíchejte rucolu do omáčky, nastrouhejte sýr a podávejte.

                    <  zpět