Těstoviny s chřestem a uzeným

 

                   

 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

Příprava 

  • 400 g těstovin tagliatelle

  • 1 kostka Knorr Bujónu zeleninového

  • 100 g uzeného lososa

  • 3 cibule šalotky

  • 1 lžíce hořčice s hořčičným semínkem

  • 200 g zeleného chřestu

  • 200 g sýra mascarpone

  • 10 g kapar

  • 1 citrón

  • 20 ml olivového oleje

  • 2 čerstvá zrála rajčata 

Postup:

Přiveďte k varu litr vody, přidejte Knorr Bujón, ve stejném vývaru spařte předem očištěný chřest a pak v něm uvařte těstoviny al dente.

Chřest nakrájejte na plátky, cibuli na kostičky.

Na pánvi osmažte na olivovém oleji šalotku, přidejte kapary, chřest, citrónovou šťávu, hořčici a dvě rajčata předem nakrájená na kostičky.

Vše nechte vařit dokud omáčka nebude hustá. Přidejte sýr mascarpone, těstoviny a lososa, vše důkladně promíchejte.