Tvarůžkovo-žampionová chuťovka

 

 
 
 

Příprava

  • 1 balení tvarůžky 

  • 100 gramů Bánovecká smetanová pomazánka bez příchuti 

  • 50 mililitrů Hellmann's Majonéza 

  • 1 kus jarní cibulka s natí 

  • 4 kusy čerstvé žampiony 

  • 1/4 červená paprika 

  • dle chuti sůl 

  • dle chuti bílý pepř 

 

 

Postup

1.   Do mísy dáme změklé máslo, smetanovou pomazánku a majonézu. Spojíme v chutně propojený základ pomazánky. Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku.

2.   Na pánvičce si rozpustíme oříšek másla a orestujeme najemno nakrájené žampiony, které pokapeme citronovou šťávou, aby nedošlo k jejich ztmavnutí.

3.   Podušené žampiony prudce zchladíme, scedíme a přidáme do mísy. Tvarůžky nasekáme na malé kousky, stejně tak i kousek čerstvé červené papriky a vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura obsažených surovin. Dochutíme solí a bílým pepřem a dáme vychladit do lednice

Tip: Podáváme na křupavých rozpůlených mini bagetách, jako výbornou chuťovku k pivu.

 

Zpět