Tvarůžková dobrota

 
 
 

Příprava

  • 120 gramů smetanový termizovaný sýr MANDAVA 

  • 4 plátky olomoucké tvarůžky

  • 2 kusy jarní cibulka s natí 

  • 1/2 svazek čerstvá pažitka 

  • dle chuti mořská sůl 

  • dle chuti mletý pepř 

  • dle chuti olivový olej 

 

 

Postup

1.   Do hlubokého talíře si naskládáme kolečka olomouckých tvarůžků a za pomocí vidličky je rozmačkáme na drobné kousky.

2.   Do mísy vložíme celý obsah balení terminovaného sýru Mandava a přidáme najemno nakrájenou pažitku a jarní cibulku. Vše dobře promícháme a spojíme v propojený základ pomazánky. Dochutíme čerstvě mletou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Rozmačkané tvarůžky na drobné kousky přidáme k sýrovému základu a vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura všech obsažených surovin.

3.   Dáme vychladit do lednice. Porci na talířku ozdobíme trochou olivového oleje a čerstvě mletého pepře. Podáváme na křupavých bagetách nebo čerstvém chlebu, jako výbornou chuťovku k pivu.

 

Zpět