Rozhuda – babiččina „klasika“

 
 

Příprava

  • 4 sýrové croissanty

  • 250 g měkkého tvarohu

  • 100 g změklého másla

  • 2–3 lžíce jogurtu nebo mléka

  • 1 lžičku cukru

  • sůl a bílý pepř

  • 1 jarní cibulku – bílou část

  • pažitku podle chuti

Postup

Změklé máslo pořádně utřete se solí a bílým pepřem, přidejte tvaroh, případně podle potřeby nařeďte trochou jogurtu nebo mléka. 

TIP: Do tvarohové pomazánky přidá lžička cukru, a doporučuju to, chuť se zvláštně zjemní. Pořádně našlehejte, přidejte najemno nakrájenou bílou část cibulky a pažitku podle chuti. Nechte chvíli v chladu rozležet. 

Podávejte se sýrovým croissantem, zasypané pařitkou.

< Zpět