Hrušková se zázvorem

 
 

Příprava

  • 3sladké hrušky, oloupané, bez jádřinců a nakrájené na menší kostky

  • 1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru

  • 1 svitek skořice

  •  4–5 hřebíčků

  • 2–3 lžíce hnědého cukru

  • máslové croissanty k podávání

Postup

Do menšího hrnce vložte hrušky, všechno koření a cukr, podlijte cca půl deci vody a na mírném ohni duste, až se hrušky začnou rozpadat, asi 15–20 minut. Případně dolijte ještě trošku vody, ke konci vaření by ale v hrnci mělo zůstat minimum tekutiny. 

Odstraňte skořici a hřebíčky a vše rozmixujte tyčovým mixérem. V lednici vydrží pomazánka asi týden.

PS: … a pro dospělé bych možná zkusila přidat kapičku dobrého tmavého rumu:-)

< Zpět