Paštika z tofu

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
 

Postup:

  1. Ve větší pánvi nechte na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidejte  utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečte.

  2. Přidejte rozdrcené bílé i uzené tofu a opečte  dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uveďte  k varu a vypněte. Hmota by měla být vlhká. Nechte  vychladit. Smíchejte s cizrnou i s nálevem a majonézou.

  3. Ponorným mixerem nebo v robotu umixujte dohladka. Pastu dochuťte  solí a kořením. Podává se s  chlebovými toustíky.

Potřebujete:

 
  • 400 g bílé tofu

  • 200 g uzené tofu

  • 2 velké cibule

  • 2 lžíce oleje

  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)

  • 4 stroužky česneku

  • snítka tymiánu

  • sůl

  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

  • špetka sušeného zázvoru

  • špetka majoránky

  • špetka muškátového květu

  • mletý kmín

  • pepř