Křupavé taštičky

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
 

Postup:

  1. Maso, špek a cibuli umelte, osolte, opepřete. Oddělte  3 polévkové lžíce a dejte stranou. Zbytek vložte do kastrolu, podlijte třemi lžícemi vody a za občasného míchání duste , dokud se neodpaří veškerá tekutina (asi 20min).

  2. Uvařte vejce natvrdo, vychlaďte, oloupejte  a nakrájejte na kostičky. Do vlažné masové směsi přidejte kostky vajec a syrové mleté maso. Promíchejte  a případně dochuťte solí a pepřem.

  3. Na střed plátku na jarní závitky položte  masovou náplň, okraje potřete hustým těstíčkem z vody a mouky a důkladně slepte do tvaru psaníčka.

  4. Celé psaníčko zabalte ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x). Postupujte  stejně i  u  dalších  kousků. Všech  osm  kousků  usmažte v rozehřátém oleji dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou).

  5. Vyjměte,  olej nechte odsát na papírovém ubrousku a podávejte vlažné s tatarskou omáčkou Hellmann‘s a nasekanou pažitkou.

Potřebujete:

na 8 taštiček

  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm

  • olej na smažení

  • 2 lžíce vody

  • 2 lžíce mouky na těstíčko „lepidlo“

  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

  • sekaná pažitka

Masová náplň

  • 250 g mleté vepřové plece

  • 50 g libové anglické slaniny

  • 1 střední cibule

  • sůl, pepř

  • 3 polévkové lžíce vody

  • 2 vejce