Kostky z opečeného lososa

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
 

Postup:

  1. Lososa nakrájejte na hranolky tak, aby krátké strany měly cca 3 cm. Hranolky lehce osolte ze všech stran a obalte v sezamu. Zprudka ale velmi krátce z každé strany  opečte  na rozpálené pánvi.Losos musí  zůstat  uvnitř  růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý.

  2. Poté hranolky nakrájejte na kostky. Ozdobte nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápněte dresinkem, který připravíte  smícháním nakrájené okurkové slupky a krájené chilli papričky  se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou.

  3. Podává se na křupavých krekrech.

Potřebujete:

  • 400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže

  • 2 lžíce tmavého sezamového semínka

  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

  • slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky

  • 1 chilli paprička

  • 2 lžíce sladko-palivé thajské omáčky

  • sůl

  • rozmarýnové krekry