Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré

Zdroj: dokrupava.cz
 
 

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. 

Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

 
 
 
 
 

    Postup:

  1. Dýni oloupejte a očistěte od semen, přidejte cibuli a vše nakrájené na menší kousky dejte na pečící papír na plech. 

  2. Pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte římským kmínem a cukrem. Vše na plechu řádně promíchejte a dejte do předehřáté trouby péct na cca 180°C do změknutí – asi 10-15 min. 

  3. Po vychladnutí vše poctivě rozmixujte na hladké pyré. Cukrářským sáčkem dekorujte kolečka nakrájené bagety, dozdobte kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapenos. Můžete přidat snítku koriandru.

Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ 
  • Potřebujete:

  • Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami

  • Dýně oranžová nejlépe hokaidó 1-1,2 kg

  • Olivový olej

  • 1 velká cibule

  • ředkvička

  • Římský kmín 1kávová lžička

  • Sůl a pepř dle chuti

  • Třtinový cukr 1kávová lžička

  • Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300g

  • Jalapenos papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)