Kanapky s rajčaty a mozzarellou

 
Zdroj: dokrupava.cz
 

Celozrnná bageta se záparou a ovesnými vločkami je z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává bageta jedinečnou chuť a vydrží déle měkká a vláčná. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná je i na výrobu netradičních chuťovek.

 
 
 Potřebujete:
 

Postup:

  1. Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte tyčovým mixerem na jemnou kaši – pesto.

  2. Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou smíchejte. 

  3. Nakrájené bagety lehce namažte pomazánkou aozdobte kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobte pestem.

Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře   La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ 
  • Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
  • Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100g

  • Mandle nesolené loupané

  • Parmezán nebo Grand Moravia cca 80g

  • Olivový olej 1,5 dcl

  • 3 stroužky česnek

  • Sůl a pepř

  • Cherry rajčata cca 0,5 kg

  • Baby mozzarella cca 0,5kg

  • Pomazánkové máslo čisté 2 balení

  • Majonéza 1polévková lžíce

  • Dijonská hořčice 1polévková lžíce