Kanapky s hráškovým pyré

 
Zdroj: dokrupava.cz
 

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

 
 
 

Postup:

  1. Cibulku a česnek nakrájejte na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujte, přidejte hrášek a nechte povařit cca 8min. 

  2. Dosolte a opepřete. Nechte vychladnout, přidejte parmezán a rozmixujte tyčovým mixerem.

  3.  Na kolečka nakrájené bagety ozdobte směsí nanesenou cukrářským sáčkem, plátky nakrájených vařených křepelčích vajec a kousky upražené slaniny.

Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře   La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ 

Potřebujete:

  • Celozrnné bagety se záparou 
  • Hrášek mražený 1kg

  • Máslo 1polévková lžíce

  • 1 malá cibule

  • 3 stroužky česneku

  • Olivový olej 1kávová lžička

  • Sůl a pepř dle chuti

  • Parmezán jemně nastrouhaný 100g

  • Křepelčí vejce cca 10 ks

  • Slanina poctivá plátky 200g