Bruschetty

 

Základ je stále stejný – nasucho ogrilujete na plátky nakrájenou bagetu nebo ciabattu, na které pokládáte různorodé ingredience.

  1.  TIP  Bruschettový bar

    Na pěkný, nejlépe dřevěný podnos naaranžujte dobroty, kterými chcete uctít své hosty. 

    A pak už jenom přidejte opečené kousky pečiva z grilu, ať si „tu svou“ kombinaci najde každý sám.

    Prosciutto + parmazán + pár kapek balzamika

  2. Bílé fazole z konzervy + červená cibule + rozmarýn (dochuťte lžičkou citronové šťávy, česnekem a petrželkou)

  3. Pesto ze sušených rajčat + piniové oříšky

  4. Zlehka podušený špenát + česnek + křepelčí vajíčko naměkko

  5. Ricotta + olivový olej + špetka soli + kuličky červeného hroznového vína         opečené s tymiánem

  6. Hráškové pesto (poduste čerstvý nebo mražený hrášek s trochou másla         a špetkou soli a nahrubo rozdrťte) + máta + parmazán

  7. Čerstvý sýr + uzený losos + kopr
    (dochuťte kapkou citronové šťávy)

  8. Gorgonzola + hruška + vlašské ořechy

  9. Starý kozí sýr + malinový džem

  10. Ricotta + filátka pomeranče + strouhaná čokoláda

Zdroj: dokrupava.cz