Medailonky s houbovou omáčkou

01.10.2017 14:04

 

Příprava

  • ½ kg vepřového masa na medailonky

  • 300 g hub

  • 1 cibule

  • 2 ks zakysané smetany

  • petržel

  • olej

  • sůl

  • pepř mletý 

  • kmín drcený

Postup

Vepřové plátky osolíme, lehce naklepeme. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a maso z obou stran orestujeme, z každé strany maximálně 3- 4 minuty. Z každé strany maso opepříme a posypeme petrželkou. Plátky masa odložíme do nahřátého hrnce, přikryjeme alobalem. 

Ve výpeku na pánvi osmažíme cibulku a přidáme nakrájené houby, trochu drceného kmínu. Poté zalijeme smetanou, lehce dochutíme pepřem a podusíme do zahoustnutí. Podáváme ozdobené s těstovinami, ale dá se i s rýží nebo bramborem.