Citronové kuře

27.11.2016 14:13

 

POTŘEBUJETE

  • 1 polévková lžíce olivového oleje

  • 4 kuřecí stehna

  • sůl

  • mletý čerstvý pepř

  • 3 stroužky česneku utřené

  • 2 polévkové lžíce másla

  • 1/4 l suchého bílého vína

  • šťáva z jednoho citronu

  • 2 lžíce kaparů

  • 1 nakrájený citron

  • nasekaná plochá petržel pro ozdobu

 

POSTUP

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Kousky kuřete osolte, opepřete a osmažte do růžova, asi 8 minut na každé straně. Vyjměte maso na talíř.

  2. Ke zbylé šťávě přidejte do hrnce česnek, máslo, bílé víno, citrónovou šťávu, kapary a přiveďte do slabého varu, omáčka se tak mírně redukuje. Pak přidejte na kolečka nakrájený citron a do omáčky vraťte i osmahnutá kuřecí stehna. Doduste je ještě asi 5 minut. Pak pokrm ozdobte petrželí a servírujte.

www.delish.com (USA)