Kaiserky ve stylu gyros


 

Kaiserka se sezamem  je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypaná je sezamovými semínky.

 

 

Postup

Na rozpálený olej v pánvičce přidejte maso nakrájené na tenké proužky, posypte kořením, osolte, opepřete a na oleji smažte ze všech stran, až maso zrůžoví a uvnitř bude propečené. Dejte stranou zchladnout. 

Oloupanou okurku nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte chvíli stát. Pak z okurky vymačkejte co nejvíc tekutiny. Přidejte hustý bílý jogurt (také ho můžete před použitím nechat vykapat přes sítko), rozmačkaný stroužek česneku, sůl a pepř. Neškodí přidat pár snítek jemně nasekaného kopru nebo najemno nasekanou mátu.

Světlou sezamovou kaiserku rozpulte, obložte listy salátu, náplň ji pak snadno nerozmočí. Vyskládejte kuřecí maso, přidejte trochu tzatziki a pár koleček jemně nakrájené červené cibule.

Přivezli jste si z dovolené v Řecku olivový olej nebo koření? Jsou skvělé. Ale i když nákupy necháváte na domácí zdroje, nic vám nezabrání vytvořit si  doma aspoň chuťovou variaci se vzpomínkou na slunečné dny plné pohody.  Podávat kuře na  způsob gyros s tzatziky ve světlé kaiserce – to může být rychlá večeře i příjemné občerstvení.

 

 

Na 2 kaiserky potřebujete:

  • 2 světlé kaiserky se sezamem

  • 1 větší horní kuřecí stehno bez kosti

  • 1 lžíce koření na gyros (z dovolené nebo třeba z obchodu)

  • 2–3 lžíce oleje

  • 1/2 salátové okurky

  • cca 100 ml hustého řeckého jogurtu

  • 1 menší stroužek česneku

  • snítka kopru nebo máty

  • sůl, pepř

  • pár listů salátu

  • 1 červená cibule – nemusí být

________________________________________________________________________________________________________

Foto a  recepty: www.dokrupava.cz