Kaiserky na způsob „bollito misto“


 

Kaiserka natural  

je typickým představitelem světlého pšeničného pečiva s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu.

 

 

 

Postup

Všechny suroviny na salsu verde ručně nasekejte co nejjemněji, česnek a ančovičky utřete na pastu. 

V míse všechno promíchejte a nakonec vešlehejte olivový olej, aby se spojil s ostatními ingrediencemi. 

Kaiserku natural rozřízněte napůl, maso natrhejte vidličkami na vlákna a obložte jím spodek housky. Přidejte dvě lžičky salsy verde a najemno nakrájenou kyselou okurku. Tohle je opravdu vynikající kombinace.

 

 

Zelená omáčka (salsa verde) vydrží v lednici asi týden. Před podáváním ji nechte dojít do pokojové teploty.

 

Bollito místo je specialita z vařeného masa typická  pro severní Itálii: ve velkém hrnci se půl dne vaří spolu se zeleninou hovězí jazyk a kýta, celé kuře, telecí hrudí a klobáska cotechino, aby se potom podávaly na velké míse s různými omáčkami – nejtypičtější je pikantní kyselá omáčka salsa verde.

Kaiserka ve stylu bollito misto se salsou je variací na tento gurmánský zážitek. Nejdřív si uvařte dobrý hovězí vývar, přidejte větší kus pěkného hovězího předního, např. vykostěná žebra. Pomalu vařte tak dlouho, aby se  maso začalo rozpadat na vlákna. 

Pak hrnec odstavte a maso nechte zchladnout ve vývaru.

 

Na 2 kaiserky potřebujete:

  • 2 kaiserky natural

  • cca 100 g vařeného hovězího masa

  • 4 najemno nakrájené kyselé okurky

Na salsu verde potřebujete:

  • 3 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky

  • 2 lžíce slitých a omytých kaparů

  • 5 filátek ančoviček v oleji

  • 1 stroužek česneku

  • 1/2 lžičky dijonské hořčice

  • 1 lžíce vinného octa

  • 100 ml panenského olivového oleje

__________________________________________________________________________________________________

Foto a  recepty: www.dokrupava.cz