JAHODOVÝ MROŽ

zdobený načechraným piškotem a čokoládou


 

    Budete potřebovat:

    ~  1x nanuk Mrož Jahoda 

        v tmavé čokoládě

    ~ bílou čokoládu cca 30-50g 

    Piškot: 

    ~  100g celá vejce

     ~  80g cukr krupice

     ~  30g hladké mouky,

    ~  jedlou barvu na vytvoření
         „microwave sponge

 

Postup

Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). 

Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. 

Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. 

Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára.

Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. 

Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. 

Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu
 

 

Zdroj: Prima zmrzlina / spolupráce s cukrářkou Stanisavou Mutlovou  (PunkRockCakes)

 

< Zpět