Vajíčkový salát s řeřichou

 

Zdroj: Kamila Veselá, Přeštice

 

 

Příprava (pro 4 osoby)

 

  • 8 vajec natvrdo

  • 2 naťové cibulky

  • 150 g majonézy

  • 100 g tatarské omáčky

  • sůl

  • mletý bílý pepř

  • ½ lžíce najemno nasekané pažitky

  • 1 lžíce řeřichy či jiných bylinek na ozdobení

Postup

 

1. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. 

2. Cibulky očistíme, umyjeme a nasekáme najemno spolu se zelenou natí a přidáme ke kostičkám vajec

3. V misce smícháme majonézu s tatarskou omáčkou. Osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Vše promícháme a vejcem a touto směsí přelijeme. Ozdobíme naklíčenou řeřichou. 

4. Salát podáváme s tmavým pečivem či chlebem.

 

<< Zpět